Veprimtari të kundërligjshme në derë të Policisë e Prokurorisë- Për çka shërbente zyra serbe që shtirej si OJQ në Prishtinë

Policia e Kosovës ka bastisur gjatë ditës së sotme një lokal që është ngjitur me hyrjen e stacionit policor “Qendra” në Prishtinë, derisa aksioni po vazhdon ende. Prokuroria ka njoftuar se në këtë objekt dyshohet se janë duke u ofruar shërbime të kundërligjshme mjekësore.

I pari i dikasterit të Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, tha se ky objekt është tejet i dyshimtë dhe se paraqet rrezik për sigurinë e vendit.

Ministri tha se pas bastisjeve është kuptuar që ajo hapësirë nuk është shfrytëzuar fare për natyrën e OJQ-së “Centar za Mir i Toleranciju Pristina”.

Departamenti i Organizatave Joqeveritare në kuadër të MPB-së ka konfirmuar se organizata në fjalë “Centar za Mir i Toleranciju Pristina” nuk ka respektuar legjislacionin në fuqi mbi funksionimin e OJQ-ve. Pas bastisjeve është kuptuar që ajo hapësirë nuk është shfrytëzuar fare për natyrën e kësaj OJQ-je”, tha Sveçla.

Por, kush është Organizata Joqeveritare “Centar za Mir i Toleranciju Pristina”?

Bazuar në të dhënat e Sistemit Elektronik të Organizatave Joqeveritare kuptohet se organizata e cila u bastis sot nga Policia e Kosovës dhe Prokuroria Themelore në Prishtinë, “Centar za Mir i Toleranciju Pristina“, është themeluar nga tre persona: Sasa Ilic Srdan PopovicZorica Obradovic, raporton Insajderi.

Kryetar i kësaj organixate është Sasa Ilic. Ndërkaq, adresa e saj thuhet se është në Graqanicë. Sipas SEOJQ, organizata është themeluar me tetor 2002.

Organizata e cila dyshohet se ka ofruar shërbime të kundërligjshme mjekësore në këtë objekt, ka prezantuar një qëllim krejtësisht të ndryshëm në Sistemit Elektronik të Organizatave Joqeveritare.

Aty thuhet se, organizata në fjalë ka për qëllim përmirësimin e jetës shoqërore në Prishtinë dhe në pjesët tjera të Kosovës, si dhe përmirësimin e kushteve të jetesës në aspektin social dhe përmirësimin e ekonomisë përmes ndërmarrjeve të vogla.

Një nga aktivitetet kryesore të prezantuara nga kjo organizatë është ‘gjetja e mënyrës për vendosjen e dialogut për përhapjen e tolerancës dhe paqes ndërmjet të gjitha grupeve etnike në Kosovë‘.

Qëllimi i këtij organizimi është përmirësimi i gjithë jetës shoqërore në Prishtinë dhe në pjesët tjera të Kosovës, kjo nënkupton përmirësimin e kushteve të jetesës në aspektin social, përmirësimin e ekonomisë përmes ndërmarrjeve të vogla. Aktivitetet tona do të punojnë në edukimin, organizimin e jetës kulturore dhe mbështetjen e aktiviteteve sportive të të rinjve, një nga aktivitetet kryesore është gjetja e mënyrës për vendosjen e dialogut për përhapjen e tolerancës dhe paqes ndërmjet të gjitha grupeve etnike në Kosovë dhe në atë mënyrë për të kontribuar. për demokratizimin e shoqërisë kosovare.”, thuhet në SEOJQ.

Related Posts

Discover your home’s history with hidden Google Maps tool that lets you travel back in time

You might discover that your house has a hidden past. Did you know that Google Maps has a secret setting that lets you go back in time? Alright, it’s…

Madonna’s son claims he’s been forced to ‘scavenge’ for food after moving out of mom’s mansion

David is currently living in New York City with his girlfriend Madonna’s son claims he’s been ‘scavenging’ for food since he moved out of his mom’s mansion….

Donald Trump brutally responds after Joe Biden officially drops out of 2024 presidential race

It’s the sort of response you’d expect from Donald Trump Donald Trump has responded to Joe Biden’s announcement that he will be stepping down from the 2024…

24-year-old Bulgarian woman wants to have the biggest lips in the world

Everyone is beautiful in their unique way – and everyone being different is what makes the world such a colorful and amazing place. However, a big part…

UPS driver ‘crushed family dog’ after they hurled 55-pound package over garden fence

Naria Harutjunjan claimed the package accidentally hit her dog A woman has claimed that her beloved pup was killed after a package was thrown over her gate…

Mars rover accidentally discovers ‘mind-blowing’ substance that has scientists struggling to explain it

NASA has revealed its Curiosity Mars rover has made an ‘exciting’ discovery which ‘shouldn’t be there’ NASA’s Curiosity Rover has discovered a ‘surprise’ substance on Mars which…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *