Vrau ish-partneren në sy të vajzës në SHBA, shqiptari Renato Muhaj para gjykatës kërkon avokat mbrojtës

Shqiptari 34-vjeçar, Renato Muhaj, është paraqitur në një gjykatë amerikane, i akuzuar për një sërë krimesh, duke përfshirë akuzën më tronditëse për vrasjen e ish-partneres së tij, Suela Saliaj.

Prokurorët në Largo, Florida, kanë bërë të ditur se veprat penale të Muhajt ndodhën në një periudhë të shkurtër kohe dhe situata ka eskaluar shpejt.

Gjykatësi ia ka përshkruar me hollësi akuzat që e rëndojnë dhe ka përcaktuar një garanci pasurore prej 50,000 dollarësh.

Megjithatë, i është bërë e qartë se kjo garanci nuk mund të përdoret për shkak të natyrës së rëndë të akuzës për vrasje të shkallës së parë.

Gjatë proceseve gjyqësore, gjykatësi e ka konfirmuar në mënyrë të prerë se Muhaj nuk do të ketë të drejtën të takojë vajzën e tij nëse në të ardhmen ai do të lirohet nga burgu.

Ndërkohë, 34-vjeçari ka ruajtur një qëndrim të ftohtë dhe të pa emocione gjatë seancës, duke bërë vetëm një pyetje: “A do të caktoni një avokat për mua?”.

Përgjigjja e gjykatësit ishte afirmative, ndërsa iu tregua se mbrojtësi i tij ligjor ishte prezent në sallën e gjyqit.

Erida Caudili, e cila punon si police në Shtetet e Bashkuara të Amerikës ishte këtë të mërkurë e ftuar në Euronews Albania për të folur për ngjarjen e rëndë e ndodhur në Florida, ku një shqiptar vrau ish-gruan e tij në sy të vajzës së mitur.

Ajo tha se Renato Muhaj, autori i krimit, mund të dënohet me vdekje, por kjo çështje do të marrë shumë kohë për t’u shqyrtuar.

“Në Florida ka dënime me vdekje. Zotin Muhaj e kanë akuzuar për vrasje me paramendim. Vrasja me paramendim merr dënimin maksimal dënim me vdekje. Këto çështje janë shumë të vështira.

Ai është i pafajshëm deri në momentin që shteti nuk e deklaron të fajshëm. Ai momentalisht është në paraburgim. Këto çështje shkojnë nga 3-4 muaj deri në 15 vite për t’u shqyrtuar masa e dënimit. Më pas ai ka të drejtën e Apelit”, tha Erida Caudili.

Related Posts

Discover your home’s history with hidden Google Maps tool that lets you travel back in time

You might discover that your house has a hidden past. Did you know that Google Maps has a secret setting that lets you go back in time? Alright, it’s…

Madonna’s son claims he’s been forced to ‘scavenge’ for food after moving out of mom’s mansion

David is currently living in New York City with his girlfriend Madonna’s son claims he’s been ‘scavenging’ for food since he moved out of his mom’s mansion….

Donald Trump brutally responds after Joe Biden officially drops out of 2024 presidential race

It’s the sort of response you’d expect from Donald Trump Donald Trump has responded to Joe Biden’s announcement that he will be stepping down from the 2024…

24-year-old Bulgarian woman wants to have the biggest lips in the world

Everyone is beautiful in their unique way – and everyone being different is what makes the world such a colorful and amazing place. However, a big part…

UPS driver ‘crushed family dog’ after they hurled 55-pound package over garden fence

Naria Harutjunjan claimed the package accidentally hit her dog A woman has claimed that her beloved pup was killed after a package was thrown over her gate…

Mars rover accidentally discovers ‘mind-blowing’ substance that has scientists struggling to explain it

NASA has revealed its Curiosity Mars rover has made an ‘exciting’ discovery which ‘shouldn’t be there’ NASA’s Curiosity Rover has discovered a ‘surprise’ substance on Mars which…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *